Pressemelding – Olje/gass

08/04/2020

Klikk her for å se pressemeldingen

Overføring av teknologi mellom norske teknologimiljøer innen olje- og gassnæringen til helsenæringen er et aktuelt tema om dagen. Gründeren Jo Amundstad bruker avansert bildeteknologi fra helsenæringen for å analysere geologiske prøver og avanserte deler til oljeindustrien samt tekniske/mekaniske komponenter.

«Mange er ikke klar over hvor fantastisk anvendelig moderne bildediagnostikk er. En MR eller CT maskin behøver ikke bare brukes på mennesker, teknologien egner seg også til å ta geologiske prøver med bestemte problemstillinger. En slik maskin gir viktig informasjon om prøvene som vi ikke ellers ville fått».

Radiologer med utvidet kompetanse

Amundstad forklarer videre: «Å bruke CT og røntgen innen mekaniske
områder har vært brukt lenge, men det er da mini CTér (begrenset
størrelse på det man tar bilde av) og ofte røntgenutstyr de bruker på
stedet. Med vårt utstyr kan man ta CT av deler så store som 80 cm i
diameter og 250 kg. I tillegg benytter vi utstyr som er det beste som finnes på markedet».

Sluttproduktet er digitale bilder med 3D volumopptak og om ønskelig en rapport med en beskrivelse av funn.

Dual energy CT bilde av boreprøve

Samarbeid på tvers av bransjer

Sammen med radiologiske eksperter i Unilabs har Amundstad utviklet et tilbud som tilbys det internasjonale markedet. Selskapene har erfaring med samarbeid fra tidligere gründerprosjekter initiert av Amundstad. Blandt annet gjennom selskapet VetScan var de først ute med bildediagnostiske undersøkelser av dyr i Norge. Senere har man også beveget seg over til fisk og tilbyr tjenester til oppdrettsmarkedet samt undersøkelser av boreprøver og mekaniske komponenter.

page1image13445904

Dual energy CT scanning av boreprøve