CT og MR undersøkelser

MR og CT-undersøkelser er et fantastisk hjelpemiddel for å stille diagnoser, kartlegge sykdomsutbredelse eller for å vurdere effekt av en behandling. Ved å bruke MR og CT, får man en langt mer detaljert fremstilling enn det man får ved en vanlig røntgenundersøkelse.

Vi har klinikk i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand.

I Oslo og Bergen har vi mulighet for time på dagen for akuttpasienter!

11690

TOTALT ANTALL UNDERSØKELSER

2005

ÅRET VI STARTET MED CT OG MR UNDERSØKELSER

10

VÅRT TEAM I VETLABS

JA

Eget PACS systemEksempel på tidslinje ved time hos VetLabs

Tirsdag, kl 15:34
Veterinæren din sender en henvisning til VetLabs
Henvisningskoordinator ringer deg for å avtale time samme dag vi får henvisningen.

I Oslo og Bergen har vi mulighet til å ta imot akutte pasienter samme dag. 
Tirsdag, kl 15:34
Tirsdag, kl 17:45
Du mottar en SMS fra oss
"MR undersøkelse av Fido Tirsdag 07.11 kl 21:45 Denne timen må bekreftes innen i dag kl 22.00 Dette gjør du ved å gå inn på: www.vetlabs.no/kunde (her vil du finne mer informasjon om gjennomføringen av undersøkelsen, informasjon om fasting i tillegg til adresse dere skal møte på). Pris for undersøkelsen 16050 kr Hvis du har spørsmål eller trenger hjelp med å bekrefte timen, er det bare å ringe meg. Mvh. Jo Amundstad – VetLabs"
Tirsdag, kl 17:45
Tirsdag, 20:21
Du bekrefter din time

I sms meldingen får du en link hvor du bekrefter timen din.

Der velger du også betalingsmåte (selvbetalende / direkteoppgjør med forsikringsselskap).

Du får opp informasjon om møtested (adresse/kart) og detaljert info om undersøkelsen, narkoserisiko, gjennomføring av undersøkelsen. Det er viktig at du har lest informasjon du har fått tilsendt på mail nøye.


Tirsdag, 20:21
Søndag, kl 12:00
Dere kommer til oppsatt time

Dere blir møtt av en av våre veterinærer og får et anvist sted å sitte.

Dyret får innledende anestesi og dere får sitte med hunden/katten til den har sovnet.

Deretter starter vi undersøkelsen. CT ca 20 minutter og MR 30-40 minutter. 

Etter undersøkelsen får dyret ligge å våkne opp sammen med eier til det er våknet nok og klart til å gå hjem. 
Søndag, kl 12:00
Søndag, 13:00
Etter undersøkelsen
Bildene sendes til radiolog / nevrolog og de skriver rapport. Bilder og rapport blir gjort tilgjengelig for din veterinær . For akutte undersøkelser innen 2-6 timer, normale undersøkelser innen 24 timer. Det er din veterinær som følger opp med svar.
Søndag, 13:00
Mandag, kl 10:00
Oppgjør / betaling
Selvbetalende kunder får en faktura tilsendt på mail, denne må betales før timen. Velges det direkteoppgjør så sender vi oppgjør direkte til ditt forsikringsselskap. Når svar foreligger vil vi sende deg en faktura på eventuell egenandel.
Mandag, kl 10:00

Våre tjenester

MR (Magnet resonans tomografi) er en metode som danner bilder ved hjelp av magnetfelt og radiobølger. MR får frem forskjellen mellom de ulike vevstypene i kroppen, samt kontrastforskjellene mellom sykt og friskt vev. MR er den foretrukne undersøkelsen for fremstilling av hjerne, rygg og muskulatur samt detaljert fremstilling av organer i buken og spesielt bekkenet. Selve undersøkelser tar 20 – 30 minutter.

Ved en CT-undersøkelse tas det hundrevis av bilder av kroppen i tverrsnitt. Ved en slik undersøkelse får man frem strukturen på både skjelett og bløtvev, dermed kan vi se ting vi ikke kan se med en vanlig røntgen undersøkelse. Ved hjelp av programvaren på CT-maskinen er det mulig å lage 3-dimensjonale fremstillinger av områdene vi har undersøkt. Dette er spesielt gunstig ved frakturbehandling og utredning.

CT blir ofte brukt i undersøkelser ved mistanke om sykdom i nese og bihuler, bryst og buk. I tillegg kan CT brukes til å undersøke for spredning av kreft (metastaser). Selve undersøkelser tar 5 – 10 minutter.

Gjennomføringen av undersøkelsene:
Når du ankommer lokalene våre vil vi først ta en enkel undersøkelse av dyret ditt hvor vi lytter på hjertet, ser på slimhinner og respirasjon. Deretter vil dyret få det man kaller premedisinering. Dette er en sprøyte med beroligende og smertelindrende midler som gjør at dyret ditt slapper av og blir trøtt. Hensikten med premedisinering er å gjøre det mest mulig behagelig for dyret ditt, samt å kunne redusere mengden narkosemiddel.

Når dyret er trøtt, vil vi ta det med inn for videre forberedelser. Vi legger inn et venekateter på benet (dette innebærer at vi må barbere bort litt pels på benet), og vi legger en tube i halsen, slik at vi sikrer frie luftveier og at dyret ditt kan få tilførsel av oksygen under hele undersøkelsen. Dyret må ligge helt stille under undersøkelsen og dyret får derfor et medikament intravenøst som gir narkose. Under undersøkelsen blir dyret observert av veterinæren som overvåker puls, pust og slimhinner.

Når undersøkelsen er ferdig vil dyret ditt få en sprøyte som reverserer premedisineringen. Når dyret begynner å våkne bærer vi det ut til deg slik at det kan våkne i trygge omgivelser. Hvor fort dyret våkner er individuelt, men som regel tar det rundt 5-10 minutter. Når dyret er helt våkent, kan dere få dra hjem. Resten av dagen kan dyret være trøtt og preget av narkosen, la dyret hvile på et rolig og lunt sted.

Når undersøkelsen er ferdig vil vi overføre bildene i vårt telemedisinsystem slik at de blir tilgjengelige for din veterinær. Samtidig vil en radiolog lage en radiologirapport basert på bildene og den sykehistorien som er oppgitt. Denne rapporten er ferdig innen 24 timer og vil bli sendt til din veterinær, den vil også være tilgjengelig for veterinæren i vårt telemedisinsystem.

Vi har direkteoppgjør med alle forsikringsselskapene i Norge. 

Pris for MR

MR undersøkelse, anestesi og radiologirapport. Fra kr 16 050,-

Pris for CT

CT undersøkelse, anestesi og radiologirapport. Fra kr 12 850,-

Noen av våre kunder

Vi tilbyr et bredt sett med tjenester for veterinærmarkedet, teknisk industri / oljenæringen og oppdrettsbransjen.

Om VetLabs og våre samarbeidspartnere

Trygghet er det viktigste når pasienter blir henvist til VetLabs. Trygghet skapes gjennom fokus på faglig kvalitet, informasjon og service gjennom hele behandlingen.

I VetLabs er vi spesialisert på å gjennomføre CT og MR undersøkelser på dyr.
I vårt team har vi veterinærer, radiografer, radiologer og nevrologer.

Vi var først ute (I 2005) med ct og mr undersøkelser på dyr i Norge.
Med over 11500 undersøkelser er vi den aktøren med lengst erfaring på dette området.

Vår samarbeidspartner unilabs er iso-sertifisert innen medisinsk bildediagnostikk. Forskning og utvikling innen radiologi. Ns-en iso 9001:2015ns-en iso 14001:2015